The Story of Saga

Saga, ett namn som representerar både Singapore och Sverige, har en stor betydelse för mig. Under min uppväxt i den varma miljön i Singapore var en av mina favorit tidsfördriv att plocka Saga frön och förvara dem i flaskor som jag gav mina nära och kära som gåvor. Dessa vackert röda frön, Kända som 相思豆 (xiang si dou) på kinesiska, symboliserar kärlek mellan olika kulturer. På restaurangen kommer ni finna en flaska med Saga frön, handplockade av min mormor. Dessa frön bär jag med mig som ett minne från Singapore, för mig symboliserar de en koppling mellan min kulinariska resa och min familjs traditioner.

I Sverige återupptäckte jag min passion för naturen, som jag hade som barn. När jag var liten bar jag alltid med mig en bok där man kunde identifiera växter och letade ivrigt runt efter nya växter att namnge och upptäcka. När jag blev äldre flyttade jag till större städer och förlorade min koppling till naturen. Att spendera tid i de närliggande svenska skogarna väckte min kärlek till naturen på nytt. Att utforska landskapen och leta efter växter kopplade jag tillbaka till kära minnen och fördjupade min kulinariska resa.
 

På Saga berättar varje rätt en unik historia. Det är en tapet vävd av tyget från mina matminnen, smakerna som är inpräntade i mitt sinne och de kvardröjande dofterna som väcker nostalgi. Efter att ha arbetat i en mängd olika restauranger, allt från livliga brunchställen till uppskattade Michelin-stjärniga kök, finner jag mig alltid dras till smakerna av min uppväxt – smakerna som resonerar med min själ. Singapore är rik på produkter året runt och efter att ha lärt mig att arbeta med säsongsbetonade råvaror satte det mig naturligtvis på vägen ner för att bevara det bästa av årstiderna genom fermentering. Jag har handgjord miso, garum och soja med uteslutande svenska råvaror. Det är dessa smaker som jag lagar till er på Saga, och blandar mitt singaporianska arv med den nyfunna inspirationen jag hämtar från Sveriges naturliga resurser.

Tillåt mig att ta dig med på en kulinarisk resa där varje rätt inte bara mättar dina smaklökar, utan också berättar en historia – en harmonisk blandning av minnen, smaker och aromer. Välkommen till Saga, där berättelserna om Singapore och Sverige möts för att skapa en oförglömlig matupplevelse.

Vänliga hälsningar,

Pearly Teo

BOKNING

För övriga frågor gällande bokning, vänligen maila oss på hejhej@restaurantsaga.se

Adress

Aschebergsgatan 26, Göteborg 411 33

ÖPPETTIDER

Onsdag till lördag
17.00 – 23.00

Press

För pressrelaterade frågor, vänligen maila oss på
viktor@restaurantsaga.se